Scurt Istoric al Bisericii Maranata

Inceputurile penticostalismului in Romania sunt consemnate in anul 1922 in Paulis, judetul Arad , avandu-l ca pionier pe Gheorghe Bradin. Sub o inraurire puternica a Duhului Sfant, lucrarea s-a extins rapid, cuprinzand intreaga Romanie.

Primele manifestari spirituale de sorginte penticostala in jud. Mures au avut loc la Targu Mures, avandu-l ca protagonist pe Petru Morar, iar mai aproape de Ludus o miscare in localitatea Deag, condusa sub influenta Duhului Sfant de Augustin Buda. Primii crestini penticostali din orasul Ludus au fost Matasaru Stefan si Anicuta care au facut pionierat in oras in ceea ce priveste credinta penticostala. Prin marturia personala si propovaduirea credintei in Domnul Isus, numarul credinciosilor a inceput sa creasca, si ca urmare a acestui fapt, au avut nevoie de un locas de inchinare. Fratele Matasaru Stefan si sotia Anicuta si-au pus la dispozitie casa lor, astfel in anul 1950 ia nastere prima biserica penticostala in orasul Ludus care isi desfasoara serviciile religioase in casa lor. Pentru multi ani biserica a functionat in casa lor, iar pentru o perioada mai scurta, biserica si-a mutat serviciile in casele altor familii, ca de exemplu – familia Basca Nicolae cu sotia Maria si familia Damian Costantin cu sotia Elisabeta.

In anul 1973 biserica s-a mutat la fr. Costin Cornel, strada Liliacului #103. In aceasta perioada si pana la trecerea la Domnul a fratelui Matasaru Stefan, biserica a fost pastorita de catre fratele Matasaru Stefan si Damian Constantin. Dupa plecarea la Domnul a fratelui Matasaru Stefan, biserica a avut ca pastor local si de sector pe fratele Damian Constantin pana in 1989, anul revolutiei din Romania. In aceasta perioada, biserica nu a avut o cladire personala, locuind in chirie sau cu contract decomodat.

In anul 1990, cand s-a creat o mai mare deschidere si libertate religioasa, s-a profitat de aceasta si s-a cumparat casa din strada B-dul 1 Decembrie 1918 #34 prin contributia a unui numar de 50 de membrii, facandu-se un efort financiar foarte mare de membrii de la acea data. Casa a fost amenajata cu forte proprii, fratii si surorile participand sustinut la aceasta activitate, astfel in luna noiembrie 1990, lucrarile au fost terminate si biserica s-a mutat la aceasta adresa, unde functioneaza si astazi. De comun acord cu toata biserica, s-a hotarat ca numele bisericii sa fie Maranata (Domnul nostru vine). Fratele pastor Damian Constantin, avand varsta de pensionare, s-a pensionat, si in locul lui a fost ales ca pastor senior fratele Radu Ioan. Pe parcurs, au fost ordinati in slujba de pastori fratii Damian Filip, Aron Sever si Damian Iacob, care lucreaza atat in biserica locala cat si sectoarele arondate zonei noastre de lucrare.

In anul 2000, intrucat numarul de credinciosi a crescut, a fost nevoie de o extindere si remodelare a cladirii bisericii, construindu-se incaperi de studiu pentru copii, pentru tineret si anexe necesare diferitelor activitati administrativ-spirituale. La aceasta lucrare, executata in regie proprie, au participat frati si surori, atat financiar cat si fizic. In perioada de dupa 1989, biserica a crescut spiritual si numeric, s-a dezvoltat lucrarea cu copiii, lucrarea cu tineretul, au fost promovati mai multi slujitori, unii lucrand in Romania, iar altii in afara granitelor. Biserica s-a bucurat de pace si cu ajutorul Duhului Sfant s-a inmultit, unii din membrii au ramas in biserica, altii s-au mutat in alte orase ale tarii, datorita contextului economic si social, altii au plecat in strainatate, dar ne bucuram ca ei fac cinste lucrarii Domnului si Bisericii Maranata peste tot pe unde ei locuiesc si Il slujesc pe Domnul.

Pastor Radu Ioan

Harta si Directii


Versetul Zilei

Citeste Biblia cu noi

Gandul zilei